?
Patryk:
x
2+y
2=9
x
2=−y
2+9
x=−y+3 czy do tego ,momentu jest dobrze ?
4 gru 20:18
MathGym: w drugim równaniu za x2 + y2 podstaw 9
i masz 9 − 6x = 0
4 gru 20:21
Patryk: wiem o tym skrócie , ale to co napisałem jest poprawne ?
4 gru 20:22
MathGym: a jakim cudem uzyskałeś x = −y + 3?
4 gru 20:23
rumpek:
Odnośnie tego co napisałeś:
x
2 = −y
2 + 9
i teraz do drugiego
−y
2 + y
2 + 9 − 6x = 0
9 − 6x = 0
Bez pierwiastkowania
4 gru 20:24
MathGym: dlaczego jak napisałeś nie chodzisz "na skróty" tylko szukasz innych rozwiązań
4 gru 20:26
Patryk: x2=−y2+9
x=√−y2+9
x = −y + 3 ? dpbrze
4 gru 20:28
Patryk: bo wychodzi mi zły wynik rozwiazaniem bez skrótu chce sprawdzic co jest nie tak
4 gru 20:29
rumpek: BEZ PIERWIASTKOWANIA
4 gru 20:30
Patryk: dlaczegoo
4 gru 20:31
Patryk: ?
4 gru 20:39
Patryk: x2=−y2+9
x=√−y2+9
x = −y + 3 czy to jest poprawnie matematycznie ?
4 gru 20:46
Patryk: ?
4 gru 20:54
Patryk: ?
4 gru 21:00
Patryk: ?
4 gru 21:09