wielomiany
Olseeen: Bardzo, ale too bardzo prosze o pomoc
! Znajdź
wszystkie takie liczby a, aby reszta z dzielenia wielomianu p(x)= −x3+6x2+10x+2 przez
dwumian x−a była równa reszcie z dzielenia wielomianu q(x)= x3+4x2−3x−4 przez x+a.
4 gru 19:47
Diretto: Pokemonie jeden nikt ci nie pomoże bo dajesz tyle wykrzykników jak chore dziecko.
4 gru 19:52
p: p(a)=q(−a) na podstawie tw. o reszcie
4 gru 19:52
Ed:Diretto chorym trzeba pomagac
4 gru 19:53
Jolanta: ale oczy bolą i nie chce sie czytac
4 gru 19:54
Olseeen: Bardzo dziękuje za pomoc dla chorego pokemona.