pomozecie??
czesio: srodkiem odcinka KL, gdzie L=(−1;−2) jest punkt S=(−2;0) Wyznacz wspolrzedne punktu K.
napisz roznanie prostej przechadzacej przez punkt A=(4;−6) i rownoleglej do prostej o rownaniu
6x−3y−1=0
4 gru 19:00
4 gru 19:02
rumpek:
Zad 2.
6x −3y − 1 = 0
−3y = −6x + 1 / : (−3)
warunek równoległości:
a
1 = a
2
y = a
2x + b
y = 2x + b
−6 = 8 + b
b = − 14
y = 2x − 14
4 gru 19:02
4 gru 19:02
rumpek:
Zad 1.
L = (−1;−2)
S = (−2;0)
| | xL + xK | | yL + yK | |
S = ( |
| ; |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
−4 = −1 + x
K
x
K = −3
y
k = 2
K(−3;2)
4 gru 19:04
czesio : dzieki
4 gru 19:24