matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja f(x) = |x|/x dla x∊R\{0}
aaa:
Dana jest funkcja f(x) = |x|/x dla x∊R\{0} Wyznacz zbiór wartości funkcji f. Narysuj wykres tej funkcji. Jak to zrobić? Pozdrawiam!
4 gru 18:28
Eta:
x
dla x >0 f(x)=
=1
x
−x
dla x <0 f(x)=
= −1
x
ZW= ....
4 gru 18:43