Pilnie tego potrzebuję, chodzę do szkoły dla dorosłych
Ewa: Proszę bardzo o pomoc bo muszę to zrobić a za nic nie potrafię
Wykonaj działanie :
1,6x(−5\8)+(−2,4):0,12+41
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Rozwiąż równiania i nierówności :
a) |2x−4|=10 b) |5x−6|≥4 c) |3x+8|<2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Cena lodówki wraz z 7% podatkiem VAT wynosi 1337,50 zł. Oblicz cenę lodówki bez podatku VAT.
mam nadzieję że pomożecie
4 gru 18:18
kakafe: lodówka − z proporcji
107% − 1337,50zł
100% − x
107x = 1337,50 *100
107x=133750 /:107
x=1250zł
4 gru 18:46
kasia: | | 5 | |
6*− |
| +(−2,4):0,12+41=−3,75−20+41=17,25 |
| | 8 | |
dla x∊(−∞;2)
−2x+4=10
x=−3
x∊<2;∞)
2x−4=10
x=3
nierówności podobnie
4 gru 18:47
kakafe: | | 16 | | 5 | | 24 | | 100 | |
1,6*(−5/8)+(−2,4):0,12+41= |
| *(− |
| )+(− |
| )* |
| +41=(−1)−20+41=20 |
| | 10 | | 8 | | 10 | | 12 | |
4 gru 18:52