matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania i nierownsci
free:
Równania i nierówności: a) 3(x+1)
2
+(x−4)
3
=101+(x−3)
3
b)(x+1)
3
−(x−1)
3
<6(x
2
+x+1) c)
√
4x
2
=12x+9
=5 d)
√
1/4 +4x +16x
3
≥3 e)
√
9x
2
+42x+49
=5
4 gru 17:03