Objętość
Casper Hare: Wyznacz objętość sześcianu o krawędzi, której długość równa jest długości głównej przekątnej
sześcianu o krawędzi długości 5.
Wiem ,że objętość sześcianu to
V=a3
Natomiast nie potrafię zrozumieć polecenia.Narysowałem sobie sześcian i to tyle co potrafię w
tym zadaniu.
Z góry dziękuje Damian.
4 gru 17:00
Eta:
a=5
d=a√3 =5√3
b=d= 5√3 V= b3 =.....
4 gru 17:03
Casper Hare: co to jest b ?
d to jest przekątna ale czemu b jest równe d ?
4 gru 17:07
Eta:

"b" −−− to długość krawędzi sześcianu,którego objętość masz wyznaczyć
V= d
3=....
4 gru 18:33
Casper Hare: Ok dzięki
4 gru 18:48
Eta:
4 gru 18:59