| sin100cos200tg300ctg400 | ||
Przedstaw wyrażenie | jako funkcję cos500 | |
| cos500sin600 |
| sin10o * cos20o * tg30o * ctg40o | |
= | |
| cos50o * sin60o |
| sin10o * cos20o * tg30o * cos40o | ||
= | ||
| cos50o * sin60o * sin40o |
| 8* cos10osin10o * cos20o * tg30o * cos40o | ||
= | ||
| 8 cos10o* cos50o * sin60o * sin40o |
| sin80o * tg30o | ||
= U{tg30o}{8cos50o * sin60o * | ||
| 8cos50o * cos10o * sin60o * sin40o |
Pozdrawiam.
U{1}{12cos2 50o)
| tg30o | |
| 8cos50o * sin60o * cos50o |
| 1 | ||
odp : | ||
| 12cos2 50o |