matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo prosze o pomoc
kasztaniak:
Moglby ktos zaczac chociaz te rownania bo nie mam na nie pomyslu
√
2
1)sin2x+cos2x=−
2
2)sin2x*cos4x=sinx*cos3x 3)sin4x+
√
3
cos4x=−1 4)sin3x*sin2x=sin4x*sin5x
4 gru 15:35