matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc w trygonometri
mjez:
uzasadnij, że podana rownosc jestozsamoscia trygonometryczna
2sin2x+sin4x
=ctg
2
x
2sin2x−sin4x
4 gru 15:12
Eta:
2sin2x+2sin2x*cos2x
L=
= U{2sin2x(1+cos2x)}{2sin2x(1−cos2x)=
2sin2x−2sin2x*cos2x
1+cos2x
sin
2
x+cos
2
x +cos
2
x−sin
2
x
=
=
=
1−cos2x
sin
2
x+cos
2
x−cos
2
x +sin
2
x
= ....... dokończ
4 gru 15:19
Eta:
poprawka chochlika
2sin2x(1+cos2x)
L= ....... =
=
2sin2x(1−cos2x)
4 gru 15:20
kasztaniak:
Dziekuje bardzo, teraz wydaje sie latwiejsze
4 gru 15:40