matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
ewelina11:
1.Do wykresu funkcji f(x)= −2(x−4)(x+8) należy punkt
? 2.Początek układu współrzędnych nie jest wierzchołkiem paraboli o równaniu a. y−x
2
b. y=0.5x
2
c. y=x
2
−x d. y=7x
2
4 gru 14:58
Nfuff:
C
6 mar 19:20