Proszę o podpowiedź czy dobrze policzyłem tą granice;)
zawzięty;): | | n+4 | | 1 | | 1 | |
lim |
| 5−2n=((1+ |
| )n+3)2=(1+ |
| )2n+6*(1 |
| | n+3 | | n+3 | | n+3 | |
+{1}{n+3})
−11=e
2n+6*1
−11
x→oo
Coś z tym jeszcze zrobić? Czy to wogóle może ktoś poprawić? proszę bo ten materiał muszę sam
opanować
4 gru 14:43
Basia:
błąd
5−2n = −2n+5 = −2(n+3)+11
i dostaniesz
| | 1 | | 1 | | 1 | |
[(1+ |
| )n+3]−2*(1+ |
| )11 = e−2*111 = e−2 = |
| |
| | n+3 | | n+3 | | e2 | |
4 gru 14:54
Basia:
oczywiście pierwszy znak = powinien być zastąpiony przez →
4 gru 14:55
zawzięty;): Dziękuję

ech ci wykładowcy
4 gru 15:02