Obliczanie logarytmu
Mat: log440−log45=?
4 gru 13:08
pomagacz:
| | b | |
loga(b) − loga(c) = loga( |
| ) |
| | c | |
skorzystaj z tego wzoru
4 gru 13:09
Mat: Staje przy log48= i nie wiem co dalej zrobić
4 gru 13:22
rumpek:
log435
4 gru 13:23
Eta:
tak:
log440−log45 czy tak log440− lo45
4 gru 13:25
Eta:
1/ 35log4
| | log28 | | 3 | |
2/ log48= |
| = |
| |
| | log24 | | 2 | |
4 gru 13:26
Mat: eta ten 2 twoj zapis jest prawidlowy
4 gru 13:27
Mat: mozesz mi powiedziec jeszcze z ktorego wzoru skorzystałeś ?
4 gru 13:28
4 gru 13:29
Mat: dzieki
4 gru 13:29
Eta:
4 gru 13:31