funkcja kwadratowa
123: Nie wychodzą mi te przykłady.
A polecenie jest. Narysuj wykres funkcji i podaj jej wlasnosci.
y=−2x
2+6x+7
y=x
2−4x+5
Z góry dziękuję za pomoc
3 gru 22:06
Jolanta: ile wyszła Ci Δ
3 gru 22:07
3 gru 22:08
123: w tym pierwszym 92 a w drugim −4
3 gru 22:09
Jolanta: mówimy o 1) Δ=92 sa dwa miejsca zerowe ,policz wspólrzedne wierzchołka
3 gru 22:11
123: a w drugim powinien wyjśc wierzchołek 2,1 ?
3 gru 22:18
Jolanta: Tak a w pierwszym ?
3 gru 22:22
Jolanta:
3 gru 22:29
123: −1,5 i 11.5
3 gru 22:30
123: dzięki za pomoc
3 gru 22:31
Jolanta: na pewno masz punkty według których odczytuje sie własnosci funkcji
1) dziedzina x ∊R
2) wartości funkcji y ∊<2,∞)
3) funkcja jest malejąca dla x ∊...
funkcja jest rosnąca...
itd
3 gru 22:36
Jolanta: bedziesz rysowałą tą pierwsza to pamietaj a=−2 czyli ramiona paraboli wdól
3 gru 22:37