matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
edek:
. 4 Ciąg ( an ) jest rosnący. Wynika stąd, że ciąg ( bn ) o wyrazie ogólnym: a) bn = - an jest malejący, b) bn = an2 -1 jest rosnący, c) bn = |an| jest rosnący, d) bn = pierwiastek, a pod pierwiastkiem moduł z an jest malejący,
22 kwi 22:00