s
kot: mN/2m=N/m?
3 gru 19:41
Jolanta: tresć zadania
3 gru 19:48
kot: jednostki
3 gru 19:56
Jolanta: skad to wziąłeś
3 gru 20:09
bart: | | mN | |
ale jezeli nie ma tam kwadratu to |
| =N (bez 2 bo licz sie nie uwzglednia w sprawdzaniu |
| | m | |
jednostek..
3 gru 20:16
kot: a jezeli mam w liczniku mN a w mianowniku dodaje cos w m 2 razy to i tak mam [mN/m)?
3 gru 21:27
Jolanta: napisz ten mianownik
3 gru 21:31
kot: 2[mN]
___
3[m]+4[m]
powiedzmy ze to co licze wygląda tak i wspolna jednostka jaka bedzie N?
3 gru 21:39
Jolanta: | 2mN | | 2 | |
| =N jezeli to zadanie to wyszła siła= |
| N |
| 7m | | 7 | |
3 gru 21:43
kot: aj dobra to nie zadanie
2
___ i obok nich napisałam w jakiej są jednostce
3+4
3 gru 21:44
kot: dobra bedzie prosciej jednostki sie dodaje ?
3 gru 21:45
Jolanta: jakie zadania robisz?
3 gru 21:45
kot: czyli jakbym w liczniku miał 3 liczby ktore są w metrach a w mianowniku 1 liczbe ktora bylaby w
cm to mam[3m/cm]?
3 gru 21:46
Jolanta: dodaje N do N ,m do m ,
3 gru 21:46
Jolanta: nie mozna mieszać jednostek zamieniasz m na cm albo cm na m.Jezeli masz zadania z niutonami
to musisz mieć m
3 gru 21:47
Jolanta: | 3m +2m +1m | | 600cm | |
| = |
| =150 |
| 4cm | | 4cm | |
3 gru 21:50
kot: ale ja sie pytam o sens czy dodaje sie czy nie
3 gru 21:53
kot: jakbym miał wlasnie nano niutony przez 2*m
3 gru 21:54
kot: dobra nei wazne nei rozumiemy sie
3 gru 21:54
kot: mili niutony bozzz
3 gru 21:55
kot: dobra chyba czas spać
3 gru 21:55
Jolanta: przeciez napisałam Ci ,dodaje sie ale tylko takie same jednost,ki jeżeli masz mili niutony i
nano niutony to musisz je zamienić wszystkie albo na mili albo na nano
3 gru 21:59