Zamień ułamek okresowy 0,5(07) na ułamek zwykły
szalona: Zamień ułamek okresowy 0,5(07) na ułamek zwykły
3 gru 19:13
3 gru 19:15
szalona: prosze o wyliczenie tego do mojego przykładu .
3 gru 19:23
Eta:
To czyste lenistwo! ( masz podany link)
0,5(07)= x /*10
5, (07)= 10x /*100
507, (07)= 1000x
507,(07)= 1000x
− 5,(0,7)= 10x
−−−−−−−−−−−−
502 = 990 x
3 gru 20:17
szalona: ok ale skąd to sie bierze
3 gru 21:37
szalona: ok ale skąd to sie bierze
3 gru 21:38
archeolog:
bierze sie z wykopalisk
3 gru 21:38
3 gru 21:48