Oblicz granicę z wartością bezwględną
Laura: Proszę o pomoc! Mógłby ktoś ten przykład rozwiązać od początku do końca żebym wiedziała co z
czego wynika?
3 gru 19:10
Laura: a jak obliczyć to?
3 gru 19:16
kachamacha: wyłącz 5 w mianowniku przed wartość bezwzgledna,skróc i juz widac
3 gru 19:16
kachamacha: w mianowniku jest sinx czy x?
3 gru 19:17
Stan:
a) Wyłącz 5 przed wartość bezwzględną.
b) Pomnóż licznik i mianownik przez 5
3 gru 19:18
Laura: dzięki

a w tym przykładzie?
3 gru 19:56
Laura: 

?
3 gru 20:14
Laura: 

pomoże ktoś?
3 gru 21:30
Bogdan:
x ≠ 6
| | |x − 6| | | −(x − 6) | |
dla x < 6: |
| = |
| = −1 |
| | x − 6 | | x − 6 | |
| | |x − 6| | | x − 6 | |
dla x > 6: |
| = |
| = 1 |
| | x − 6 | | x − 6 | |
3 gru 21:38