potęgi
Natalia: Proszę o sprawdzenie czy to jest dobrze
| | 25 | | 1 | |
( |
| ) do potęgi −1/2 *( |
| )do potęgi − 1 +30 *4do potęgi1/2 =
|
| | 16 | | 125 | |
| | 16 | | 125 | |
= ( |
| )1/2 * ( |
| 1 + 1* √4=
|
| | 25 | | 1 | |
=100+2=102
3 gru 18:23
Natalia:
3 gru 18:31
Natalia: może mi ktoś to sprawdzic
3 gru 18:36
Natalia:
3 gru 18:43
sushi_ gg6397228:
tego nie da sie przeczytac uzyj ułamkow, poteg −−> z boku masz sciage
3 gru 21:47
Jolanta: | | 25 | | 1 | | 16 | | 4 | |
( |
| )−1/2* |
| )−1+30*41/2=√ |
| *125+1*√4= |
| *125+2=102 |
| | 16 | | 125 | | 25 | | 5 | |
3 gru 21:56