matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw tok swojego myślenia.
Piotrek:
Rozwiąż równanie: 2cos
2
(3x − π/4)=1 dla x∊<0,2π>
3 gru 18:16
rumpek:
π
2cos
2
(3x −
) = 1 / : 2
4
π
1
cos
2
(3x −
) =
4
2
π
√
2
π
√
2
cos(3x −
) =
⋁ cos(3x −
) = −
4
2
4
2
...
3 gru 18:19