matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Tomek:
Uzasadnij, że liczba log
6
(log
64
8)+log
6
(log
64
4) jest całkowita.
3 gru 17:49
ICSP:
1
log
64
8 =
2
1
log
64
4 =
3
mierz sie dalej z tym przykładem.
3 gru 17:51
krystek:
=log
6
(1/2)+log
6
(1/3)=log
6
(1/6)=...
3 gru 17:52