Objętość
casper hare: Witam.
Mam problem z obliczeniem objętości prostopadłoscianu o bokach
3√24 szescienny
√4 szescienny
2√9 szescienny
Nie może mi za chiny wyjść wyniak taki jak w odpowiedziach.
wychodzi mi 12√108 szescienny
Z góry dziękuje Damian.
3 gru 17:19
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obiczenia 3√... pieszesz p 3{...} bez spacji miedzy p i 3
3 gru 17:22
casper hare: nie sorki nie 12√108 szescienny tylko 12√432 szescienny.
3 gru 17:22
casper hare: Moje obliczenia są takie :
23√36 x 33√24 x 3√4 = 23√36 x 63√3 x 3√4 = 123√432
3 gru 17:26
casper hare: sorki znowu sie pomyliłem...
3 gru 17:26
casper hare: Pomnożyłem sobie 3√4 razy 23√9 i wyszło mi :
23√36 x 33√24= 123√108
3 gru 17:29
casper hare: a w odpowiedziach mam wyniki
363√4,363√6,36
3 gru 17:30
sushi_ gg6397228:
wskazowka: 108= 27*4
3 gru 18:00
casper hare: o jezu dzięki

nie wpadłem na to
3 gru 18:35