| H | |
= cosα | |
| d |
| a2√3 | 3a2√3 | |||
Pp = 6 * | = | |||
| 4 | 2 |
| 3a2√3 | ||
V = | d cosα | |
| 2 |
| 3√3d3sin2α*cosα | ||
w odpowiedziach mam taki wynik | ||
| 8 |
no tak, nie ma podanej krawędzi a, wiec trzeba ją poliyc z siunsa:
| 2a | |
= sinα | |
| d |
| d sinα | ||
a = | ||
| 2 |
| a2√3 | 3a2√3 | |||
Pp = 6* | = | |||
| 4 | 2 |
| d sinα | √3 | d2 sin2α | √3 | 3d2 sin2α√3 | ||||||
Pp = ( | )2 | = | * | = | ||||||
| 2 | 2 | 4 | 2 | 8 |
| H | |
= cosα | |
| d |
| 3d2 sin2α√3 | 3d3sin2αcosα√3 | |||
V = | * d cosα = | |||
| 8 | 8 |