matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Dawid:
Oblicz sinus kąta nachylenia krawędzi bocznej czworościanu foremnego do płaszczyzny podstawy. − Sporządzić rysunek oraz zaznaczyć na nim ten kąt.
3 gru 15:58
dero2005:
a
√
3
h
p
=
2
a
√
6
h =
√
a
2
− (
2
3
h
p
)
2
=
√
a
2
−
a
2
3
=
√
2
3
a
2
=
3
h
a
√
6
3
√
6
sin α =
=
=
a
a
3
3 gru 17:11