matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
Dawid:
Suma długości wszystkich krawędzi czworościanu foremnego wynosi 42 dm. Oblicz objętość tego czworościanu.
3 gru 15:46
dero2005:
a*n = 42 n = 6
42
a =
= 7
6
a
3
*
√
2
343
V =
=
√
2
= 28
7
12
√
2
dm
3
12
12
3 gru 17:15