matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek
pik:
x+2y+1
1.f (x, y)=
x−y+1
a) p=(1, 1) b) p=(1, 2)
x
2
− 2
y
2. g(x, y)=
(x−y−z)
2
p=(1, 2)
sin(x−z
2
−1)+y
3. h(x, y, z)=
2x+y−z
p= (2, 1, 1) p=(1, 0, 2)
3 gru 14:54