matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
feszyn:
Dla jakiej wartości parametrum k , funkcja f(X) = k sinx +
1
3
sin(3x) ma ekstremum w punkcie x =
π
3
3 gru 14:37
Godzio:
f'(x) = kcosx + cos(3x)
π
kcos(
) + cosπ = 0
3
k
− 1 = 0
2
k = 2
3 gru 15:08