matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi pomocy!!!!!!
ola:
zad. Oblicz sumę wszystkich liczb mniejszych od 100 , których reszta z dzielenia przez 4 wynosi 2 .
3 gru 13:44
krystek:
a
1
=2 a
n
=98 Masz ciąg arytmetyczny o r=4 i liczysz ile ich jest ze wzoru a
n
a następnie S
n
3 gru 14:03