Zadanie
klich:

oblicz pole zacieniowanej figury przedstawionej na rysunku. Bardzo prosze o pomoc nie
mampojecia jak to obliczyc
3 gru 11:33
krystek: (P
(koła )−P
Δ):3
| | 2 | | a√3 | |
gdzie R= |
| h(Δrównobocznego) h= |
| |
| | 3 | | 2 | |
3 gru 11:37
klich: Mógłbyś mi to obliczyc ?
3 gru 12:00
krystek: A sam policz .Pomogę !jeżeli bok Δ równobocznego=12⇒ h=... i R=...
3 gru 12:02
klich: Czyli h = 6√3 ?
3 gru 19:30
klich: wyszlo mi tak moze mi ktos sprawdzic to ? :
| | 12√3 | | 2 | |
h= |
| =6√3 R= |
| *6√3=4√4 |
| | 2 | | 3 | |
Pkola= π*(4
√3)
2 = 48π
| | a2√3 | | 122√3 | | 144√3 | |
Ptrojkata = |
| = |
| = |
| = 36√3 |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
4 gru 15:03
marta: losowo wybrano dwa dowolne wierzchołki pewnego sześcianu i połączono je odcinkiem. Jakie jest
prawdopodobieństwo że otrzymamy odcinek jest dłuższy od krawędzi tego sześcianu?
14 kwi 16:40