matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
artra:
Dla pewnego kata ostrego α jest prawdziwa rownosc cosα = 3 sin α Wtedy : a)α =30 b)tgα =3
1
c)tgα =
3
d)α >60
3 gru 10:41
Sławek:
sinα
tgα =
cosα
3 gru 11:10
artra:
1
tgα=
3
3 gru 11:17