matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie przez podstawianie
Mil:
Jak to wyliczyć przez podstawianie?
1
∫
dx =
3+4x
2
3 gru 09:53
aa:
1
1
x
na to jest gotowy wzór ∫
dx=
arctg
+C
x
2
+a
2
a
a
3 gru 09:56
Trivial:
Wskazówka
:
1
1
1
1
1
=
*
=
*
.
3+4x
2
3
4
1+
x
2
3
3
2
1+(
x)
2
√
3
3 gru 10:45