matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
kara:
x
2
− 2x−3
>0
(x+3)(x−1)
3 gru 00:47
aa:
D: (x+3)(x−1)≠0 D=R/{−3, 1} (x
2
−2x−3)(x+3)(x−1)>0 Δ=16 x
1
=−1 x
2
=3 x
3
=−3 x
4
=1
3 gru 00:52
aa:
x∊(−
∞
,−3)v(−1, 1)v(3, +
∞
)
3 gru 00:56