trygonometria
Ania:

Mamy trójkąt równoramienny, przy podstawie jest kąt 30. Jak obliczyć x i y ? podstawa to y,
chociaż wygląda jak 4
2 gru 23:48
sushi_ gg6397228:
brakuje jakiejs liczby
2 gru 23:51
Ania: hmm, też mi się tak wydawało, ale skoro to jest trójkąt równoramienny to może da się coś
zrobić
3 gru 00:02
sushi_ gg6397228:
przeciez jak masz np kwadrat to moze miec a=1, a=2, a= 4,a= 5 ile chcesz tych liczb
tak samo jak jest trojkat
3 gru 00:07
Ania: nie rozumiem to da się zrobić czy nie?
3 gru 00:29
imralav: No jeżeli nie ma chociaż jednej wiadomej liniowej to nie.
3 gru 08:47