matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to wyliczyć ?
Hockej1:
wiedząc że log
6
2=a i log
6
5=b, oblicz log
2
3 + log
3
6
5
2 gru 20:07
Eta:
1
1
1
log
6
2=
=
=
log
2
6
log
2
2+log
2
3
1+log
2
3
1
1
zatem
=
=> 1+log
2
3= a =
log
2
3= a−1
1+log
2
3
a
log
6
5
log
6
5
b
log
36
5=
=
=
log
6
36
2
2
log
2
3+log
36
5= ............
2 gru 20:24