f
Stokrotka: Wyznacz a
| | sin40o*sin50o | |
a= |
| |
| | 5sin100o | |
2 gru 19:57
Eta:
sin50
o= cos40
o sin100
o = sin(180
o−80
o) = sin80
o
2sinα*cosα= sin2α
to 2sin40
o*cos40
o= sin80
o
| | 2*sin40o*cos40o | |
a= |
| = .......... dokończ |
| | 2*5*sin80o | |
2 gru 20:30
Stokrotka: w ogole nie wiem o co tu chodzi ..
2 gru 20:43
Stokrotka: jak to bedzie dalej?
2 gru 21:26
Eta:
Echhh

Napisałam Ci :
2sin40
o*cos40
o= sin80
o
| | 1 | |
sin80o upraszczasz i otrzymasz : a= |
| = .... |
| | 2*5 | |
2 gru 21:31
Stokrotka: nie mialem tego jeszcze .. dzieki

jak bede mial czas to przeanalizuje
2 gru 21:33
Eta:
Od kiedy to "faceci" są "stokrotkami" ?
2 gru 21:34