matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gfgf
Stokrotka:
1
Sporządź wykres funkcji f
(
x) = (
)
x+|x|
2
Tak to rozpisałam :
1
F
(x)
= (
)
2x
dla x≥0
2
1
dla x<0
2
2 gru 19:38
Eta:
dla x<0 f(x) = 1 bo (
1
2
)
0
=1
2 gru 19:49
Eta:
2 gru 19:52
Stokrotka:
oo , faktycznie.. dzięki
2 gru 19:54