matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji w punkcie
drań:
oblicz granice funkcji : (1+3tgx
2
)
c
tgx
2
gdy x−−−>0 dodam, swoje wstepne rozwiazanie:
1
lim (1+3tgx
2
)
ctgx
2
= (1+
)
ctgx
2
1
3
*ctgx
2
1
=(1+
)
1
3
*ctgx
2
*3
= e
3
1
3
*ctgx
2
ma to jakis sens? pomozcie
2 gru 19:08
Basia:
ma sens i jest dobrze
2 gru 19:10
drań:
5pkt na kole
jesli to prawda to jestem przeszczesliwy
2 gru 19:13
Basia:
na prawdę
jest dobrze
2 gru 19:14