matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj dziedzinę wyrażenia
Sailor:
1) Podaj dziedzinę wyrażenia. Oblicz jego wartość dla x=−1
6x
2
+3x−7
x
2
−9
2) Rozwiąz równania:
4x+7
=x+3
x+1
2x+2
=3
2x−1
2 gru 18:41
sushi_ gg6397228:
dziedzina= R\{miejsca zerowe w mianowniku}
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
2 gru 18:49