matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Sylwia:
Witam, Jeśli w równaniu wyszło mi: x
2
=−1 mogę zapisać tak: x=
√
−1
lub x=−
√
−1
x=i x=−i
2 gru 18:07
Basia:
dobrze
2 gru 18:10
sushi_ gg6397228:
po prostu
√
−1
=
√
i
2
= + − i
2 gru 18:12