zadanie zaliczeniowe
prosze o szybko pomoc i dokladne rozwiazanie z gory dziekuje: Dwa klocki A i B maja jednakowe masy po 160kg. Objetosc klocka A wynosi 200cm
szesciennych zas objetosc klocka B jest 10 razy mniejsza . Oblicz gestosc klocka A.
Oblicz objetosc klocka B. Oblicz gestosc klocka B. Jaka jest masa prostopadloscianu o
wymiarach 1cm, 2cm, 3cm jezeli jest on wykonany z tej samej substancij co klocek B
21 mar 13:00
Coma13: d − gęstość
dA = 160kg/200cm3 = 0,8 kg/cm3
dB = 160kg/20cm3 = 8 kg/cm3
Vp=1cm82cm83cm=8cm3
mp=Vp*dB=48 kg
11 kwi 01:59