blee
ciąągi: | | √n2+5−n | |
zrobi to ktoś bez l'hospitala ? Lim n→∞ |
| |
| | √n2+2n | |
2 gru 16:32
ciąągi: sorka źle ma być
2 gru 16:32
2 gru 16:33
sushi_ gg6397228:
| | a2−b2 | |
wzory a−b= |
| osobno do licznika, osobno do mianownika |
| | a+b | |
2 gru 16:38
ciąągi: 
dzieki
2 gru 16:41
ciąągi: to będzie 5/2 ?
2 gru 16:44
sushi_ gg6397228:
nie liczylem, jak zapiszesz obliczenia, to moge sprawdzic
2 gru 16:45
sushi_ gg6397228:
ale patrzac szybko na oko to wychodzi 5/2
2 gru 16:50
u: | | (√n2+2+n)*5 | |
| = |
| |
| | (√n2+5+n)*2 | |
| | (√1+2n+1)*5 | |
= |
| |
| | (√1+5n+1)*2 | |
2 gru 16:51