współczynnik sprężystości.....
mantarararra: współczynnik sprężystości spręzyny wynosi k 200N/m. Oblicz o ile cm wydluzyla sie sprezyna pod
wplywem sil 5N 10N 15N 20N 25N. Narysuj wykres zależnosci sily f rozciagajacej sprezyne od jej
wydluzenia x. Oblicz prace wykonana podczas rozciagniecia sprezyny z uzyciem sily 25N.
2 gru 16:30
nieokiełznany: ale problem zrobić tabelke i wyskalować wykres...
F
1 = 5N
F
2 = 10N
F
3 = 15N
F
4 = 20N
F
5 = 25N
itd.
x
2 =
x
3 =
x
4 =
x
5 =
W = F
5 * x
5
2 gru 16:56