matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o obliczenie
scorpion:
Oblicz błąd względny i błąd bezwzględny przybliżenia 57,76 ͌ 58
2 gru 16:04
aa:
a=58 jest przybliżeniem a
0
=57,76 błąd bezwzględny Δ=|a−a
0
|=...
Δ
błąd wzgledny δ=
=....
a
2 gru 16:06