Zadanie
:): bardzo prosze o pomoc

wykres pewnej funkcji liniowej y=ax+b przechiodzi przez poczatek ukladu wspolrzednych i przez
punkt (1,74) wtedy
A) a<0 , b=0
B) a> o , b=0
C) a>0 , b >0
D) a>0 , b <0
bardzo prosze o rozwiazanie i krotkie wyjasnienie dlaczego tak
2 gru 13:36
sushi_ gg6397228:
zaznacz te punkty w ukladzie wspolrzednych (0,0) oraz ten podany przez Ciebie
co mozesz powiedziec o prostej −−> rosnaca, malejaca
2 gru 13:56
:): no rosnąca
2 gru 14:10
sushi_ gg6397228:
czyli ktore podpunkty sa "wyeliminowane"
2 gru 14:29
2 gru 14:29
:): wyeliminowane sa ujemne. czyli a>0 i b =0 ?
2 gru 14:34
sushi_ gg6397228:
bingo
2 gru 14:54
:): dzieki
2 gru 14:58