a
kasia: znajdz miejsca zerowe funkcji
a)f(x)=−2x+1
b)f(x)=x*+3
c)y=x*−4
2 gru 11:52
pomagacz:
No i w czym problem?
f(x) = 0
to wszystko, co oznacza x*?
2 gru 11:53
Patryk: x*+3 to zanczy 3x ?
2 gru 11:54
krystek: f(x)=0⇔−2x+1=0 i liczysz x
2 gru 11:55
kasia: x kwadrat
2 gru 11:56
kasia: chce sprawdzic bo mam ale nie wiem czy dobrze
2 gru 11:57
Patryk: x2+3=0
x2=−3 każda liczba podniesiona do kwadratu jest dodatnie równanie nie ma rozwiązania ,brak
miejsc zerowych
2 gru 11:58
Patryk: funkcja nie przecina osi Ox
2 gru 11:59
krystek: f(x)=0⇔x2−4=0⇔(x+2)(x−2)=0⇔.. a pomyśl ob) X2+3=0 ?(popatrz na wykres)
Kasiu zobacz na zadanie z PΔ.
2 gru 12:00