Określ funkcje złożone
Kamil: Określ funkcje złożone
f(x)=x1+x2
g(x)=1x
f(x) x g(x)=
f(x) x f(x)=
g(x) x f(x)=
g(x) x g(x)=
Z góry dzięki za pomoc
2 gru 11:19
Basia:
to co tam napisałeś nijak złożenia nie przypomina
złożenie: fog(x) = f(g(x))
( albo g(f(x)) bo są dwie szkoły czytania symbolu fog(x) )
a to co napisałeś raczej na zwykłe iloczyny wygląda
to jak ma być ?
2 gru 18:22
Kamil: hmm nie wiem nawet dokładnie ale takie mam zadanie
z tego co ja wymyśliłem to w miejsce x trzeba podstawić to z drugiej funkcji a jak to się
nazywa to nie wiem
2 gru 22:20