matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MATMA
ja:
JAK OBLICZYC PIERWIASTEK? √289 √6,25 √64 do 3
2 gru 08:58
krystek:
Kłaniaja się kwadraty liczb do 20 I tak 17
2
=289, (25)
2
=625, 8
2
=64
2 gru 10:02
lula:
√
17
2
=17
√
2,5
2
=2,5 (
√
8
2
)
3
=8
3
=512
2 gru 10:05