Pochodna - dlaczego tak ma byc?
wolfy: | | 1 | |
(3√arcsin x2' = ((arcsin x*2)1/3)' = |
| * (arcsin x2)' = |
| | 3arcsin x2)2/3 | |
| | 1 | | 1 | | (1 | |
|
| * |
| * (x2)' = |
| )2/3 * |
| | 3arcsin x2)2/3 | | (√1−x2) | | 3 arcsin x2 | |
| | 2x | |
1/(√1−x2) * 2x = |
| |
| | 3(arcsinx2)2/3(√1−x2) | |
jednak wolfram podaje inny wynik:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28%28arcsinx%5E2%29%5E1%2F3%29%27
ktoś potrafi wskazać, w którym miejscu zrobiłem błąd? (zdaje sobie sprawę ze jest późno lecz
nie zamierzam iść spać wiec jak ktoś chciałby mi pomoc do 7 będę wdzięczny