matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
lili:
√
2
x−1/
√
2
x+1=
√
2
+1
1 gru 22:27
M:
28 lut 15:51
Mei Lin:
√
2
x−1
=
√
2
+1
√
2
x+1
√
2
x+1≠0
√
2
x≠−1 x≠−
√
2
}{2}
√
2
x−1=(
√
2
x+1)(
√
2
+1)
√
2
x−1=2x+
√
2
x+
√
2
+1 −2x=
√
2
+2
√
2
+2
x=
−2
√
2
x=−
−1
2
28 lut 16:16