matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak wyliczyć a
trusss:
mam problem z równaniem z którego mam wyliczyć "a" 16=4√2a. kombinowałam na różne sposoby ale źle mi wychodziło. bardzo prosze o pomoc
1 gru 21:15
Eta:
16
4
4
√
2
a=
=
=
= 2
√
2
4
√
2
√
2
2
1 gru 21:16
trusss:
oo no właśnie. super dzięki
1 gru 21:17
Eta:
1 gru 21:18